Lekváros puffancs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- csipet só
- 200 gramm tejföl
- sárgabarack lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat: lisztet, sütőport, margarint, sót és tejfölt gyúrjuk jól össze. A lisztet érdemes folyamatosan szórni hozzá és közben gyúrni, mert lehet picit kevesebb kell hozzá, vagy több, ezt gyúrás közben a tészta ragacsosságán lehet látni.
Amikor nem ragad, akkor jó, de könnyű állagúnak kell lennie.
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb fél ujjnyi vastagra. Én üvegpohárt használtam a kiszúráshoz, de lehet közepes méretű pogácsaszaggatót is. Szaggassuk ki a köröket. A sütőt közben melegítsük elő.
Kivajazott, lisztezett tepsire rakjuk, pici helyet hagyva a körök között és 180 fokon kb 10-15 perc alatt süssük készre. Közben rá lehet nézni, ujjal picit megnyomni, Puhának kell lennie, ne süssük túl!
Kiszedjük, langyosra hűtjük és lekvárral megkenjük, majd 2-2-őt összeragaszunk és porcukorral megszórjuk.
Ebből az adagból kb 14 db jön ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »