Lekváros puffancs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- csipet só
- 200 gramm tejföl
- sárgabarack lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat: lisztet, sütőport, margarint, sót és tejfölt gyúrjuk jól össze. A lisztet érdemes folyamatosan szórni hozzá és közben gyúrni, mert lehet picit kevesebb kell hozzá, vagy több, ezt gyúrás közben a tészta ragacsosságán lehet látni.
Amikor nem ragad, akkor jó, de könnyű állagúnak kell lennie.
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb fél ujjnyi vastagra. Én üvegpohárt használtam a kiszúráshoz, de lehet közepes méretű pogácsaszaggatót is. Szaggassuk ki a köröket. A sütőt közben melegítsük elő.
Kivajazott, lisztezett tepsire rakjuk, pici helyet hagyva a körök között és 180 fokon kb 10-15 perc alatt süssük készre. Közben rá lehet nézni, ujjal picit megnyomni, Puhának kell lennie, ne süssük túl!
Kiszedjük, langyosra hűtjük és lekvárral megkenjük, majd 2-2-őt összeragaszunk és porcukorral megszórjuk.
Ebből az adagból kb 14 db jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »