Lekváros párna recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- Sütésálló lekvár
- egy pici liszt a tészta alá
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS-kenéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtom, majd kisebb téglalapokat vágok ki belőle. Az egyik végén bevagdosom, a másik végére teszek egy tk. lekvárt. egymásra hajtom őket és összenyomkodom.
A széleit a felvert tojással megkenem, hogy sütés közben ne jöjjön szét.
Utána a tepsiben minden darabot megkenek tojással. Sütőpapírral bélelt tepsiben alacsony lángon megsütöm.
Nagyon szép magasra feljön egy igazi gyors finom kis süti.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
Fagyasztott leveles tésztából készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









