Lajcsi szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 2 ek kakaópor
- 2 ek méz
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 5dkg vaj
- 40dkg liszt
- csipet só
- 2 kk szódabikarbóna
A krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag puncs pudingpor
- 2 x 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl rum
- 20 dkg vaj
- 20dkg porcukor
A tetejére:
- csokimáz
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A vajat a mézzel gőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha egy picit hűlt, hozzákeverjük a liszthez, majd egy dagasztógépbe tesszük a tészta többi hozzávalójával egytütt. Egy nem túl kemény, de sima tésztát gyúrunk belőle.
Háromfelé osztjuk és darabonként 30×30 cm-es lapokat nyújtjunk, majd 180 fokon, tepsi hátulján megsütjük.
A krém elkészítése:
A 3,5-3,5 dl tejben felfőzzük a pudingporokat kevés cukorral. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük.
Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek.
A margarint a porcukorral kikeverjük, ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.
Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot.
Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon.
A tetejét csokimázzal vonjuk be