Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tészta hozzávalói:

    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek méz
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 5dkg vaj
    • 40dkg liszt
    • csipet só
    • 2 kk szódabikarbóna

    A krém hozzávalói:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag puncs pudingpor
    • 2 x 3,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1,5 dl rum
    • 20 dkg vaj
    • 20dkg porcukor

    A tetejére:

    • csokimáz

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A vajat a mézzel gőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

    Ha egy picit hűlt, hozzákeverjük a liszthez, majd egy dagasztógépbe tesszük a tészta többi hozzávalójával egytütt. Egy nem túl kemény, de sima tésztát gyúrunk belőle.

    Háromfelé osztjuk és darabonként 30×30 cm-es lapokat nyújtjunk, majd 180 fokon, tepsi hátulján megsütjük.

    A krém elkészítése:

    A 3,5-3,5 dl tejben felfőzzük a pudingporokat kevés cukorral. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük.

    Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek.

    A margarint a porcukorral kikeverjük, ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.

    Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot.

    Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon.

    A tetejét csokimázzal vonjuk be

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá