Lajcsi szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek méz
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5dkg vaj
  • 40dkg liszt
  • csipet só
  • 2 kk szódabikarbóna

A krém hozzávalói:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 2 x 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl rum
  • 20 dkg vaj
  • 20dkg porcukor

A tetejére:

  • csokimáz

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A vajat a mézzel gőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

Ha egy picit hűlt, hozzákeverjük a liszthez, majd egy dagasztógépbe tesszük a tészta többi hozzávalójával egytütt. Egy nem túl kemény, de sima tésztát gyúrunk belőle.

Háromfelé osztjuk és darabonként 30×30 cm-es lapokat nyújtjunk, majd 180 fokon, tepsi hátulján megsütjük.

A krém elkészítése:

A 3,5-3,5 dl tejben felfőzzük a pudingporokat kevés cukorral. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük.

Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek.

A margarint a porcukorral kikeverjük, ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.

Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot.

Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon.

A tetejét csokimázzal vonjuk be