Tekercses finomság recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A kakaós tésztához:
- 2×6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×12 dkg porcukor
- 2×2 evőkanál víz
- 2×2 evőkanál étolaj
- 2×10 dkg liszt
- 2×4 dkg kakaópor
- 2×6 g sütőpor
A tekercsekhez:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- ribizlilekvár
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg teavaj
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 dl víz
- 2 teáskanál zselatin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben.
A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, ribizlilekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
barna tészta, majd a krém. Szeletelt piskótatekercsek ráfektetve, majd újból a krém és végül a másik tészta.
Díszítés ízlés szerint.
Tepsi méret:
30×40 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »