Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács házikó recept

Mézeskalács házikó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • 1/2 csomag mézeskalács-fűszerkeverék
    • (olcsóbb megoldás az őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg)
    • 3 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 125 ml méz

    Az összeragasztáshoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A mézet és a margarint megmelegítjük. Az összes hozzávalót egyszerre összegyúrjuk. Lassan áll össze a kezünk melegétől, de ne tegyünk hozzá vizet. A mézes tésztát pár órán keresztül pihentetni kell a hűtőben, mielőtt kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle, de fóliába csomagolva a hűtőben néhány napig is eláll. Egyszerre csak kis darabot vegyünk ki a hűtőből. Lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk. Késsel vágjuk ki a házikó darabjait és sütőpapírral bélelt tepsibe süssük meg. Vigyázzunk vele, mert hamar barnul. Az összeragasztáshoz a tojás fehérjét és a porcukrot gőz fölött verjük fel, rakjuk zacskóba, aminek kis lyukat vágjunk a sarkára. A házikó összeillő részeire nyomjunk belőle, ,,ragasszuk,, oda vele.
    Támasszuk ki az oldalfalakat, míg meg nem köt a máz.
    Díszíthetjük színes cukrokkal, dióbéllel, mazsolával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá