Gyertya recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- kevés só
- 1 tk kakaópor
- 10 dkg dió
Díszítéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- mandula vagy füge
Krémhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakópor
Elkészítése:
Mézet,cukrot,vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig,míg a cukor elolvad.Lisztet a sütőporral,sóval,darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük( 180 fok, 10 perc, de vigyázni kell vele mert hamar sül). Megmaradt tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot,hogy sűrű legyen de kissé folyós.
Kakaós krémhez: porcukrot habosra keverjük a margarinnal és hozzáadjuk a kakaóport is. Kisült karikákból 4-5 db-ot összeragasztunk a kakaós krémmel,tetejét cukormázzal díszítjük.Lángja füge vagy mandula ketté vágva.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.