Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyertya recept

Gyertya
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • 7 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 sütőpor
    • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • kevés só
    • 1 tk kakaópor
    • 10 dkg dió

    Díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek citromlé
    • mandula vagy füge

    Krémhez:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakópor

    Elkészítése:
    Mézet,cukrot,vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig,míg a cukor elolvad.Lisztet a sütőporral,sóval,darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük( 180 fok, 10 perc, de vigyázni kell vele mert hamar sül). Megmaradt tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot,hogy sűrű legyen de kissé folyós.
    Kakaós krémhez: porcukrot habosra keverjük a margarinnal és hozzáadjuk a kakaóport is. Kisült karikákból 4-5 db-ot összeragasztunk a kakaós krémmel,tetejét cukormázzal díszítjük.Lángja füge vagy mandula ketté vágva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá