Gyertya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg méz
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • kevés só
  • 1 tk kakaópor
  • 10 dkg dió

Díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • mandula vagy füge

Krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakópor

Elkészítése:
Mézet,cukrot,vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig,míg a cukor elolvad.Lisztet a sütőporral,sóval,darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük( 180 fok, 10 perc, de vigyázni kell vele mert hamar sül). Megmaradt tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot,hogy sűrű legyen de kissé folyós.
Kakaós krémhez: porcukrot habosra keverjük a margarinnal és hozzáadjuk a kakaóport is. Kisült karikákból 4-5 db-ot összeragasztunk a kakaós krémmel,tetejét cukormázzal díszítjük.Lángja füge vagy mandula ketté vágva.