Kukoricaprósza szilvalekvárral recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 3 ek eritrit vagy cukor
- 40 dkg joghurt vagy kefir
- vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- kb 30 dkg szilvalekvár
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal, az eritrittel, a vanília kivonattal habosítsuk ki, adjuk hozzá a kefirt, majd a szódabikarbónával elkevert kukoricalisztet is.
Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe öntjük és diónyi szilvalekvár halmokat rakosgatunk rá.
Előmelegített 185 fokos sütőben készre sütjük.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Egyszerű, gyors, olcsó. Tartalmasabb leves után főétel is lehet.
Tipp:
A receptet Nagymamámtól lestem el, annyit változtattam rajta, hogy cukor helyett eritritet, illetve aludttej helyett kefirt használtam. A lekvár saját készítésű, cukor nélkül eltett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »