Kukoricaprósza szilvalekvárral recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 3 ek eritrit vagy cukor
- 40 dkg joghurt vagy kefir
- vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- kb 30 dkg szilvalekvár
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal, az eritrittel, a vanília kivonattal habosítsuk ki, adjuk hozzá a kefirt, majd a szódabikarbónával elkevert kukoricalisztet is.
Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe öntjük és diónyi szilvalekvár halmokat rakosgatunk rá.
Előmelegített 185 fokos sütőben készre sütjük.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Egyszerű, gyors, olcsó. Tartalmasabb leves után főétel is lehet.
Tipp:
A receptet Nagymamámtól lestem el, annyit változtattam rajta, hogy cukor helyett eritritet, illetve aludttej helyett kefirt használtam. A lekvár saját készítésű, cukor nélkül eltett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »