Kukoricadarás, cseresznyés süti recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A kukoricadarát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat összekeverjük és leöntjük a forró vízzel. 1 órát pihentetjük, míg a dara magába nem szívja a folyadékot és meg nem dagad.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a sütőport, jól elkeverjük, végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk magozott, cseresznyével, majd megszórjuk őrölt fahéjjal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc), ha kihűlt szeleteljük.
Tipp:
Más gyümölccsel is elkészíthetjük. Aki édesebben szereti szórja meg nyírfa porcukorral. Hűvös helyen tároljuk, nem kell hűtőbe tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »