Kukoricadarás, cseresznyés süti recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A kukoricadarát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat összekeverjük és leöntjük a forró vízzel. 1 órát pihentetjük, míg a dara magába nem szívja a folyadékot és meg nem dagad.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a sütőport, jól elkeverjük, végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk magozott, cseresznyével, majd megszórjuk őrölt fahéjjal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc), ha kihűlt szeleteljük.
Tipp:
Más gyümölccsel is elkészíthetjük. Aki édesebben szereti szórja meg nyírfa porcukorral. Hűvös helyen tároljuk, nem kell hűtőbe tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »