Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricadarás, cseresznyés süti recept

Kukoricadarás, cseresznyés süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g kukoricadara
    • 100 g kókuszreszelék
    • reszelt citromhéj ízlés szerint
    • 8 dl forró víz vagy tej
    • folyékony édesítő ízlés szerint vagy porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl olaj
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
    • cseresznye, őrölt fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kukoricadarát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat összekeverjük és leöntjük a forró vízzel. 1 órát pihentetjük, míg a dara magába nem szívja a folyadékot és meg nem dagad.

    Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a sütőport, jól elkeverjük, végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

    Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk magozott, cseresznyével, majd megszórjuk őrölt fahéjjal.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc), ha kihűlt szeleteljük.

    Tipp:

    Más gyümölccsel is elkészíthetjük. Aki édesebben szereti szórja meg nyírfa porcukorral. Hűvös helyen tároljuk, nem kell hűtőbe tenni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá