Kukoricadarás, cseresznyés süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g kukoricadara
  • 100 g kókuszreszelék
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 8 dl forró víz vagy tej
  • folyékony édesítő ízlés szerint vagy porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojásfehérje kemény habja
  • cseresznye, őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

A kukoricadarát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat összekeverjük és leöntjük a forró vízzel. 1 órát pihentetjük, míg a dara magába nem szívja a folyadékot és meg nem dagad.

Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a sütőport, jól elkeverjük, végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk magozott, cseresznyével, majd megszórjuk őrölt fahéjjal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc), ha kihűlt szeleteljük.

Tipp:

Más gyümölccsel is elkészíthetjük. Aki édesebben szereti szórja meg nyírfa porcukorral. Hűvös helyen tároljuk, nem kell hűtőbe tenni.