Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukorica tarkedli áfonyás-mazsolás szósszal recept

Kukorica tarkedli áfonyás-mazsolás szósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tarkedlihez:

    • 20 dkg kukoricaliszt
    • 20 dkg búzaliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dkg cukor
    • csipet só

    Áfonyás-mazsolás szószhoz:

    • 10 dkg vörös áfonya
    • 10 dkg mazsola
    • 2-3 ek méz
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dl vörösbor
    • őrölt fahéj
    • reszelt narancshéj (el is hagyható)
    • 1 tk kukoricakeményítő
    • 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba belemérjük a kétféle lisztet, a sót, majd összekeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a villával kissé felvert tojásokat. Ezután hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten, 15-20 percig kelesztjük.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd kanállal kis halmokat kanalazunk bele a tésztából (akinek van tarkedlisütője vagy tükörtojássütője az abban is megsütheti). Pár perc alatt a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük.

    Egy serpenyőbe beletesszük az áfonyát és a mazsolát, majd felöntjük a borral, és ízlés szerint ízesítjük. Ezután kiforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve, kb 5 percig főzzük (ha szükséges még utánaízesítjük).

    A kukoricakeményítőt simára keverjük a vízzel, majd a forrásban lévő gyümölcsökhöz öntjük. Kevergetve 1-2 perc alatt besűrítjük.

    Tálaláskor a fánkokat ízlés szerint porcukorral megszórjuk, majd az áfonyás-mazsolás szószt köré kanalazzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá