Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-narancsos márványpiskóta recept

Csokoládés-narancsos márványpiskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 ek kakaópor
    • 4 ek forró víz
    • 3 ek és 1 és 1/2 bögre cukor
    • 2 ek és 1/2 bögre olaj
    • 2 és 1/4 bögre finomliszt
    • 1 ek sütőpor
    • 1 tk só
    • 3/4 bögre hideg víz
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek reszelt narancshéj

    Narancsos mázhoz:

    • 1/2 bögre vaj
    • 2 bögre porcukor
    • 2 ek. narancslé
    • 1/2 tk frissen reszelt narancshéj

    1 bögre=300 ml

    Elkészítése:
    Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy tálban keverjük össze a kakaót és a forró vizet. Keverjünk bele 3 ek cukrot és 2 ek olajat,majd tegyük félre.
    Egy nagy tálban dolgozzuk össze elektromos mixerrel a lisztet,a megmaradt 1 és 1/2 bögre cukrot,a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vizet,a maradék fél bögre olajat és a tojássárgákat és kanállal keverjük simára. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjéket és óvatosan keverjük bele a tojásos keverékbe. A masszából vegyünk ki 2 bögrényit és keverjük bele a csokoládé olvadt kakaót. A maradék masszába szórjuk bele a narancshéjat. 26 cm-es formát vajazzunk ki,majd kanalazzuk bele a narancsos tészta felét,majd kanalanként halmozzuk rá a csokoládés massza felét. Újra a narancsos,majd a csokoládés réteg következik. Késsel óvatosan keverjük meg a tésztát egy kicsit,hogy márványos hatású legyen. Süssük addig,amíg a tészta közepe rugalmasan vissza nem ugrik,amikor finoman megnyomjuk. A formában hagyjuk kihűlni,majd tegyük egy tányérra.
    Készítsük el a narancsmázat:
    A margarint egy lábasban felolvasztjuk,levesszük a tűzről és fokozatosan keverjük bele a porcukrot,majd a narancslét és a narancshéjat. Dolgozzuk simára és a kívánt sűrűségűre. Ha szükséges, adjunk hozzá még narancslevet. Kenjük meg vele a süteményt, hagyjuk, hogy a máz szabadon folyjon az oldalán. Tetszés szerint díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá