Hozzávalók:
Narancsos mázhoz:
1 bögre=300 ml
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy tálban keverjük össze a kakaót és a forró vizet. Keverjünk bele 3 ek cukrot és 2 ek olajat,majd tegyük félre.
Egy nagy tálban dolgozzuk össze elektromos mixerrel a lisztet,a megmaradt 1 és 1/2 bögre cukrot,a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vizet,a maradék fél bögre olajat és a tojássárgákat és kanállal keverjük simára. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjéket és óvatosan keverjük bele a tojásos keverékbe. A masszából vegyünk ki 2 bögrényit és keverjük bele a csokoládé olvadt kakaót. A maradék masszába szórjuk bele a narancshéjat. 26 cm-es formát vajazzunk ki,majd kanalazzuk bele a narancsos tészta felét,majd kanalanként halmozzuk rá a csokoládés massza felét. Újra a narancsos,majd a csokoládés réteg következik. Késsel óvatosan keverjük meg a tésztát egy kicsit,hogy márványos hatású legyen. Süssük addig,amíg a tészta közepe rugalmasan vissza nem ugrik,amikor finoman megnyomjuk. A formában hagyjuk kihűlni,majd tegyük egy tányérra.
Készítsük el a narancsmázat:
A margarint egy lábasban felolvasztjuk,levesszük a tűzről és fokozatosan keverjük bele a porcukrot,majd a narancslét és a narancshéjat. Dolgozzuk simára és a kívánt sűrűségűre. Ha szükséges, adjunk hozzá még narancslevet. Kenjük meg vele a süteményt, hagyjuk, hogy a máz szabadon folyjon az oldalán. Tetszés szerint díszítsük.