Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Viktória szelet recept

Viktória szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 3 ek holland kakaópor
    • 15 dkg darált dió
    • 3 ek liszt
    • fél cs sütőpor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél l tej
    • 1 ek liszt
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg vaj

    Hab a tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 2 ek baracklekvár
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg kandírozott gyümölcs

    Elkészítése:
    A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük és a margarinos krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós-lisztes sütőport. Két egyforma lapot sütünk, 170 fokon kb 20-30 percig. Ha kisültek akkor mindkét lapot félbevágjuk, így lesz 4 egyforma nagyságú lapunk.
    A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és gőz fölött besűrítjük. Amikor kezd a pép kihűlni hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A legfelső lapra a tojás fehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, majd hozzáadjuk a lekvárt is. Ezt a habot a sütemény tetejére simítjuk. Kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva már lehet is szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá