Viktória szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 6 tojás felvert habja

Krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • fél l tej
  • 1 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj

Hab a tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 2 ek baracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kandírozott gyümölcs

Elkészítése:
A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük és a margarinos krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós-lisztes sütőport. Két egyforma lapot sütünk, 170 fokon kb 20-30 percig. Ha kisültek akkor mindkét lapot félbevágjuk, így lesz 4 egyforma nagyságú lapunk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és gőz fölött besűrítjük. Amikor kezd a pép kihűlni hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A legfelső lapra a tojás fehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, majd hozzáadjuk a lekvárt is. Ezt a habot a sütemény tetejére simítjuk. Kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva már lehet is szeletelni.