Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-csokis diós kocka recept

Tejszínes-csokis diós kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 18 dkg kristálycukor
    • 22,5 dkg vaj
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A tepsi(25×39 cm) kikenéséhez: vaj vagy margarin + liszt

    A töltelékhez:

    • 8-10 evőkanál baracklekvár
    • 25 dkg csokoládé(rumos-kakaós szeletet használtam)
    • 20 dkg darát dió
    • 10 dkg darált háztartási keksz
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 cs főzni való csokoládéízű pudingpor
    • fél cs sütőpor
    • 0,5 dl rum
    • 3 dl tejföl
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristálycukor

    A tejszínes krémhez:

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 12 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj

    A csokoládé mázhoz:

    • 20 dkg tortabevonó(én 20 dkg joghurtos epres Milka csokival vontam be)

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.

    Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.

    A dióval, a darált keksszel, a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszához. A lekvárra simítjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük. A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük,majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.

    A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tejszínes masszához keverjük.

    a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is.

    Én 2 db 10 dkg-os joghurtos epres csokit 2 ek olajjal gőz felett felolvasztottam és a tetejére simítottam. Nagyon finom süti.

    Megjegyzés:

    Eredeti recept szerint darált keksz nincs benne, hanem 30 dkg darált dió. Én keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá