Hozzávalók:
Tésztához:
A tepsi(25×39 cm) kikenéséhez: vaj vagy margarin + liszt
A töltelékhez:
A tejszínes krémhez:
A csokoládé mázhoz:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióval, a darált keksszel, a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszához. A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük. A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük,majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tejszínes masszához keverjük.
a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is.
Én 2 db 10 dkg-os joghurtos epres csokit 2 ek olajjal gőz felett felolvasztottam és a tetejére simítottam. Nagyon finom süti.
Eredeti recept szerint darált keksz nincs benne, hanem 30 dkg darált dió. Én keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt.