Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejkrémes-mogyorókrémes piskóta recept

Tejkrémes-mogyorókrémes piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek cukor
    • 10 ek liszt
    • 5 dkg vaj
    • 1 sütőpor

    Tejkrém:

    • 2 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 2 ek liszt
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 kk vanília aroma

    Mogyorókrém:

    • 2 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 1 ek kakaópor
    • 3 ek mogyorókrém
    • 1,5 dl tejszín
    • Díszítéshez: tejszínhab

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk a felvert habot, majd az olvasztott margarint is. Végül a liszttel elkevert sütőport is alaposan beledolgozzuk. Két részre osztjuk,kb 2/3-ad és 1/3-ad arányban és a kevesebb tésztához 2 ek kakaóport keverve sütjük ki az egy fehér és egy barna lapokat. A tejkrémhez a lisztet alaposan elkeverjük a tejjel és cukorral, vaníliával,  majd felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a felvert tejszínt. A mogyorókrémhez a lisztet elkeverjük a tejjel, kakaóporral, mogyorókrémmel és ezt is felfőzzük. Ha kihűlt ehhez is hozzáadjuk a felvert tejszínt. A vaníliás piskótát ketté vágjuk és az alsó lapra kenjük a mogyorókrémes tölteléket. A tetejére tesszük a kakaós piskótát és erre kenjük a tejrémet. Legfelülre kerül a vaníliás piskóta. Az egészet bekenjük a felvert tejszínnel. Kakaóporral meg lehet szórni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá