Tejkrémes-mogyorókrémes piskóta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 1 sütőpor
Tejkrém:
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1,5 dl habtejszín
- 1 kk vanília aroma
Mogyorókrém:
- 2 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- 3 ek mogyorókrém
- 1,5 dl tejszín
- Díszítéshez: tejszínhab
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk a felvert habot, majd az olvasztott margarint is. Végül a liszttel elkevert sütőport is alaposan beledolgozzuk. Két részre osztjuk,kb 2/3-ad és 1/3-ad arányban és a kevesebb tésztához 2 ek kakaóport keverve sütjük ki az egy fehér és egy barna lapokat. A tejkrémhez a lisztet alaposan elkeverjük a tejjel és cukorral, vaníliával, majd felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a felvert tejszínt. A mogyorókrémhez a lisztet elkeverjük a tejjel, kakaóporral, mogyorókrémmel és ezt is felfőzzük. Ha kihűlt ehhez is hozzáadjuk a felvert tejszínt. A vaníliás piskótát ketté vágjuk és az alsó lapra kenjük a mogyorókrémes tölteléket. A tetejére tesszük a kakaós piskótát és erre kenjük a tejrémet. Legfelülre kerül a vaníliás piskóta. Az egészet bekenjük a felvert tejszínnel. Kakaóporral meg lehet szórni.