Tejkrémes-mogyorókrémes piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tejkrémes-mogyorókrémes piskóta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 egész tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 sütőpor

Tejkrém:

  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 kk vanília aroma

Mogyorókrém:

  • 2 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 3 ek mogyorókrém
  • 1,5 dl tejszín
  • Díszítéshez: tejszínhab

Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk a felvert habot, majd az olvasztott margarint is. Végül a liszttel elkevert sütőport is alaposan beledolgozzuk. Két részre osztjuk,kb 2/3-ad és 1/3-ad arányban és a kevesebb tésztához 2 ek kakaóport keverve sütjük ki az egy fehér és egy barna lapokat. A tejkrémhez a lisztet alaposan elkeverjük a tejjel és cukorral, vaníliával,  majd felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a felvert tejszínt. A mogyorókrémhez a lisztet elkeverjük a tejjel, kakaóporral, mogyorókrémmel és ezt is felfőzzük. Ha kihűlt ehhez is hozzáadjuk a felvert tejszínt. A vaníliás piskótát ketté vágjuk és az alsó lapra kenjük a mogyorókrémes tölteléket. A tetejére tesszük a kakaós piskótát és erre kenjük a tejrémet. Legfelülre kerül a vaníliás piskóta. Az egészet bekenjük a felvert tejszínnel. Kakaóporral meg lehet szórni.