Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sportszelet recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 3 ev. kakaó
    • 1cs.sütőpor
    • 1 kisk. szódabikarbóna
    • 30 dkg porcukor
    • kis só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2cs csokoládé pudingpor
    • 2cs vaníliás cukor
    • 1 egész margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 3 ev. kakaó
    • 1 kevés rumaroma

    A csokoládémázhoz:

    • 5 evőkanál porcukor
    • 5 ev. kakaó
    • 3 evőkanál tej
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:
    A sütemény alaphoz először: a lisztet, a sütőport, szódaport, kakaót, porcukrot, a sót szárazon összekeverjük. Utána hozzáadjuk a tojásokat, a margarint és a tejet. Jó alaposan belegyúrjuk, hogy laza tészta legyen belőle. Négy cipót formázunk belőle. Rögtön sodorjuk, és lisztezett nagy gáztepsi hátán megsütjük a 4 lapot. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. Először a pudingport tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felfőzzük. A forró krémhez hozzáadjuk a porcukrot, kihűlés után adjuk hozzá a kikevert margarint kakaóval, és a legvégén a rumaromát. Megtöltjük a lapokat.
    Csokoládémáz: hidegen kikeverjük a kakaót, tejet, porcukrot, amíg krémes állagú nem lesz, majd felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Tűzről levéve hozzáadjuk a margarint. A sütemény tetejére rácsorgatjuk, és szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá