Sportszelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 3 ev. kakaó
  • 1cs.sütőpor
  • 1 kisk. szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • kis só
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2cs csokoládé pudingpor
  • 2cs vaníliás cukor
  • 1 egész margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 ev. kakaó
  • 1 kevés rumaroma

A csokoládémázhoz:

  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 ev. kakaó
  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:
A sütemény alaphoz először: a lisztet, a sütőport, szódaport, kakaót, porcukrot, a sót szárazon összekeverjük. Utána hozzáadjuk a tojásokat, a margarint és a tejet. Jó alaposan belegyúrjuk, hogy laza tészta legyen belőle. Négy cipót formázunk belőle. Rögtön sodorjuk, és lisztezett nagy gáztepsi hátán megsütjük a 4 lapot. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. Először a pudingport tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felfőzzük. A forró krémhez hozzáadjuk a porcukrot, kihűlés után adjuk hozzá a kikevert margarint kakaóval, és a legvégén a rumaromát. Megtöltjük a lapokat.
Csokoládémáz: hidegen kikeverjük a kakaót, tejet, porcukrot, amíg krémes állagú nem lesz, majd felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Tűzről levéve hozzáadjuk a margarint. A sütemény tetejére rácsorgatjuk, és szeletelhetjük is.