Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • 2 cs csokis pudingpor
    • fél cs sütőpor

    Krémhez:

    • 1 l habtejszín
    • 3 ek kakaópor

    Tetejére:

    • tortabevonó
    • 2 ek olaj

    Elkészítés:
    A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes keverékkel. Óvatosan beleforgatjuk.

    Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

    A krémhez a tejszínt keményre felverjük. 300 ml-t kiveszünk belőle, félre tesszük. A maradékhoz keverjük a kakaóport.

    Az alsó lapra rákenjük a kakaós krémet, ennek a tetejére a tejszínhabot, majd a maradék lappal befedjük.

    A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk. Reszelt gesztenyével megszórjuk. Szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá