Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes keverékkel. Óvatosan beleforgatjuk.
Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.
A krémhez a tejszínt keményre felverjük. 300 ml-t kiveszünk belőle, félre tesszük. A maradékhoz keverjük a kakaóport.
Az alsó lapra rákenjük a kakaós krémet, ennek a tetejére a tejszínhabot, majd a maradék lappal befedjük.
A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk. Reszelt gesztenyével megszórjuk. Szeletelve tálaljuk.