Rigó Jancsi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Rigó Jancsi

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 cs csokis pudingpor
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 l habtejszín
  • 3 ek kakaópor

Tetejére:

  • tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes keverékkel. Óvatosan beleforgatjuk.

Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

A krémhez a tejszínt keményre felverjük. 300 ml-t kiveszünk belőle, félre tesszük. A maradékhoz keverjük a kakaóport.

Az alsó lapra rákenjük a kakaós krémet, ennek a tetejére a tejszínhabot, majd a maradék lappal befedjük.

A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk. Reszelt gesztenyével megszórjuk. Szeletelve tálaljuk.