Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs alagút recept

Puncs alagút
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek porcukor
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • A piskóta sütéshez:
    • 25×39 cm-es tepsi
    • A töltelékhez:
    • A piskótából leeső darabok
    • 10 -12 db babapiskóta
    • 4 ek rum
    • 1 dl tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 dl fekete kávé(elmaradhat)
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg vágott dió
    • 5 dkg rumban áztatott mazsola
    • 5 ek lekvár
    • Továbbá: 1 db őzgerincforma sütő
    • folpackra a béleléshez

    A bevonathoz:

    • 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor
    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 2 ek tej
    • A piskóta kenéséhez:
    • baracklekvár

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojásfehérjéket a cukorral,reszelt citromhéjjal kemény habbá verem,hozzáadom a tojássárgákat,azzal is jól kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és gyengéden hozzákeverem a tojásos masszához.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és sütöm. Az őzgerinc formát folpackkal kibélelem. A megsült,kihűlt piskótát hosszában félbe vágom,kibélelem az őzgerinc formát az egyik lappal. A leeső részeket feldarabolom. A másik fele lapból vágtam egy darabot,ami az őzgerinc talpa lesz. A többi megmaradt piskóta darabokat a babapiskótával összetördelem,a tejjel,rummal,kávéval meglocsolom. A margarint a cukorral,tojással habosra keverem,hozzá adom a piskótát,lekvárt,a mazsolát és a diót. Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem,a tölteléket egyenletesen beleteszem. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral és a tölteléket befedem. 1 nagy súllyal lenyomatom(húsvágó deszkámat tettem rá) 1-2 órán át. Utána kiborítom egy tálcára,a folpackot eltávolítom.

    A máz készítése:
    Egy lábasban vizet forralok,egy tálba teszem a margarint,porcukrot és a tejet és vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem,majd beleöntöm a puncs pudingport és addig keverem,míg jó sűrű nem lesz.
    Bevonom vele az őzgerincet,egy keveset vettem el belőle,ehhez tettem egy kis meggy szörpöt,hogy sötétebb legyen. Torta nyomóba töltöttem és a sütit díszítettem. Színes cukorral megszórtam. A puncs mázat gyorsan kell a süti tetejére simítani,mert nagyon gyorsan köt. Betesszük a hűtőbe,az ízek jól érjenek össze és másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá