Hozzávalók:
Tésztához:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojásfehérjéket a cukorral,reszelt citromhéjjal kemény habbá verem,hozzáadom a tojássárgákat,azzal is jól kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és gyengéden hozzákeverem a tojásos masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és sütöm. Az őzgerinc formát folpackkal kibélelem. A megsült,kihűlt piskótát hosszában félbe vágom,kibélelem az őzgerinc formát az egyik lappal. A leeső részeket feldarabolom. A másik fele lapból vágtam egy darabot,ami az őzgerinc talpa lesz. A többi megmaradt piskóta darabokat a babapiskótával összetördelem,a tejjel,rummal,kávéval meglocsolom. A margarint a cukorral,tojással habosra keverem,hozzá adom a piskótát,lekvárt,a mazsolát és a diót. Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem,a tölteléket egyenletesen beleteszem. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral és a tölteléket befedem. 1 nagy súllyal lenyomatom(húsvágó deszkámat tettem rá) 1-2 órán át. Utána kiborítom egy tálcára,a folpackot eltávolítom.
A máz készítése:
Egy lábasban vizet forralok,egy tálba teszem a margarint,porcukrot és a tejet és vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem,majd beleöntöm a puncs pudingport és addig keverem,míg jó sűrű nem lesz.
Bevonom vele az őzgerincet,egy keveset vettem el belőle,ehhez tettem egy kis meggy szörpöt,hogy sötétebb legyen. Torta nyomóba töltöttem és a sütit díszítettem. Színes cukorral megszórtam. A puncs mázat gyorsan kell a süti tetejére simítani,mert nagyon gyorsan köt. Betesszük a hűtőbe,az ízek jól érjenek össze és másnap szeleteljük.