Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pávaszem recept

Pávaszem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • A piskótához:
    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg kristálycukor
    • 4 dkg kakaópor
    • fél cs sütőpor
    • 2 ek liszt

    A kétféle krémhez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 14 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1-2 ek kakaópor

    A csokimázhoz:

    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor

    Elkészítése:
    A piskóta hozzávalóiból egy nagy tepsiben vékony kakaós piskótát sütünk. A krémhez az egész tojást két evőkanál liszttel és 2 dl tejjel felfőzzük. Majd kihűtjük. A margarint és a cukrokat habosra keverjük, és a kétféle masszát egybe keverjük. A krémet kétfelé vesszük. Az egyik fele marad fehéren, a másik felébe bele keverjük a kakaóport. Amikor a piskóta langyosra hűlt, először a fehér krémmel, majd a barna krémmel megkenjük. Sütőpapírral két oldalról, szembe feltekerjük. A papírt rajta hagyva összekötözzük, és néhány órán át így hagyjuk állni a hűtőben. Miután kibontottuk, megkenjük a következő csokimázzal. A cukorral kikevert margarint takaréklángon felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaót. Csak pár pillanatig főzzük, utána azonnal ráöntjük a piskóta roládra. Hamar megköt, olyan finom és fényes lesz, mint a csokimáz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá