Pávaszem

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pávaszem

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 egész tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 dkg kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek liszt

A kétféle krémhez:

  • 1 egész tojás
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1-2 ek kakaópor

A csokimázhoz:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor

Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból egy nagy tepsiben vékony kakaós piskótát sütünk. A krémhez az egész tojást két evőkanál liszttel és 2 dl tejjel felfőzzük. Majd kihűtjük. A margarint és a cukrokat habosra keverjük, és a kétféle masszát egybe keverjük. A krémet kétfelé vesszük. Az egyik fele marad fehéren, a másik felébe bele keverjük a kakaóport. Amikor a piskóta langyosra hűlt, először a fehér krémmel, majd a barna krémmel megkenjük. Sütőpapírral két oldalról, szembe feltekerjük. A papírt rajta hagyva összekötözzük, és néhány órán át így hagyjuk állni a hűtőben. Miután kibontottuk, megkenjük a következő csokimázzal. A cukorral kikevert margarint takaréklángon felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaót. Csak pár pillanatig főzzük, utána azonnal ráöntjük a piskóta roládra. Hamar megköt, olyan finom és fényes lesz, mint a csokimáz.