Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-krémes recept

Mézes-krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 4 dkg vaj
    • 2 evőkanál méz
    • 4 kanál tej
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 50 dkg liszt
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

    Töltelék

    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 3,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliacukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál lekvár

    Csokimáz

    • 3 kanál kakaó
    • 3 kanál kristálycukor
    • 4 dkg vaj
    • 3 cl víz

    Elkészítése:
    Tészta
    1 tojást habosra kavarom 15 dkg porcukorral, 4dkg vajjal, 2 evőkanál mézzel, 4 evőkanál tejjel,
    szódabikarbónával, fahéjjal. Ezeket gőz felett 5 percig kavargatom. Végül beleteszem az 50 dkg lisztet, és
    lágyra gyúrom. A tésztát négyfelé osztom. Kinyújtom és a tepsi hátoldalán laponként, megsütöm. (A tepsi
    hátoldalán könnyebb megsütni.)

    Töltelék:
    20 dkg margarint ,15 dkg cukorral, vaníliacukorral habosra keverem. 3,5 dl tejből, 3 evőkanál lisztből sűrű
    masszát főzök. Kihűlés után a masszát hozzákavarom a vajas cukorhoz. Megkenem a tészta első lapját vele.
    Ráhelyezem a második tésztalapot, és azt lekvárral kenem meg. Harmadik lap és ismét massza. Aztán utolsó
    lapot is ráteszem.

    Csokimáz:
    3 kanál kakaót, kristálycukrot, vajat, vizet összekeverem és felfőzöm. Állandó keverés mellett, takarékon kb.
    1percig. Ezzel bevonom a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá