Mézes-krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához

  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 4 kanál tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Töltelék

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál lekvár

Csokimáz

  • 3 kanál kakaó
  • 3 kanál kristálycukor
  • 4 dkg vaj
  • 3 cl víz

Elkészítése:
Tészta
1 tojást habosra kavarom 15 dkg porcukorral, 4dkg vajjal, 2 evőkanál mézzel, 4 evőkanál tejjel,
szódabikarbónával, fahéjjal. Ezeket gőz felett 5 percig kavargatom. Végül beleteszem az 50 dkg lisztet, és
lágyra gyúrom. A tésztát négyfelé osztom. Kinyújtom és a tepsi hátoldalán laponként, megsütöm. (A tepsi
hátoldalán könnyebb megsütni.)

Töltelék:
20 dkg margarint ,15 dkg cukorral, vaníliacukorral habosra keverem. 3,5 dl tejből, 3 evőkanál lisztből sűrű
masszát főzök. Kihűlés után a masszát hozzákavarom a vajas cukorhoz. Megkenem a tészta első lapját vele.
Ráhelyezem a második tésztalapot, és azt lekvárral kenem meg. Harmadik lap és ismét massza. Aztán utolsó
lapot is ráteszem.

Csokimáz:
3 kanál kakaót, kristálycukrot, vajat, vizet összekeverem és felfőzöm. Állandó keverés mellett, takarékon kb.
1percig. Ezzel bevonom a tetejét.