Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Margó francia krémese recept

Margó francia krémese
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 23 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 23 dkg cukor
    • csipet só
    • 15 ek víz
    • 1 dl olaj

    Krém:

    • 4 cs vaníliás pudingpor
    • 1,2 l víz
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg cukor

    Tetejére:

    1. 0,5 l habtejszín

    Elkészítése:

    A sárgákat a cukorral, vízzel habosra keverjük. A lisztet, sót, sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizes masszához, az olajjal együtt. Az egészet összeforgatjuk és zsírozott, lisztezett nagy tepsiben, 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük.

    A krémhez a pudingokat összekeverjük 2 dl vízzel. A maradék vizet feltesszük 10 dkg cukorral főni, ha felforrt hozzáadjuk a pudingot is és készre főzzük. A tojások fehérjét habbá verjük 5 dkg cukorral, hozzáadjuk a pudingoz és 3 percig lassú tűzön főzzük.

    Az így elkészült krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a habbá vert tejszínt kenjük a tetejére. Nagyon finom és kiadós. Ebből az adagból kb 30 darab lesz.

    Sztori: Olyan jól sikerült mint a profiknak.Ha így készíted, biztosan nagy sikert aratsz vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá