Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás krémes recept

Málnás krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 citrom reszelt héja

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 6 púpozott ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor

    Töltelékhez:

    • 75 dkg málna

    Elkészítése:
    A sütőt melegítsük el 170 fokra. A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a sárgákat felváltva, hogy a habot ne törjük. Végül dolgozzuk bele a citrom héját is. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt 35x35x3 cm-es tepsibe simítsuk bele a masszát és süssük 20-25 percig. (Tűpróbáig.)
    A sütőt előmelegítjük. Ha megsült vegyük ki a sütőből és húzzuk le róla a papírt és még ekkor tegyük rá a málnát jó szorosan.
    A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, liszttel úgy, hogy ne legyen csomós, majd felöntjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett felforraljuk és besűrítjük, majd vegyük le a tűzről. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és még melegen dolgozzuk bele a krémbe. Az így elkészült krémet simítsuk egyenletesen a málnára. Tejszínhab vagy piskótamorzsa is kerülhet a tetejére.
    Piskótamorzsa:a piskóta széleit vágjuk le és tegyük vissza a forró sütőbe. Mire a krém elkészül addigra a piskóta is megszárad amit a süti tetejére morzsolhatunk.
    Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a krém lehűljön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá