Kinder tejszelet házilag recept
Piskóta:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 3 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 25 gr zselatin
- 1 ek méz
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A piskóta elkészítésével kezdünk. A tojásokat habosra keverjük, miközben apránként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg könnyű, levegős masszát nem kapunk. Ezt követően hablapáttal óvatosan, adagokban beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amint átsült, kivesszük, hogy ne száradjon ki, és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a tejet, a mézet és a zselatint egy lábasban melegítjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Fontos, hogy ne forraljuk fel. Hagyjuk hűlni, és időnként kevergessük, hogy ne bőrösödjön meg. Ha mégis bőrös lenne, szűrjük át. Amint a tejes keverék kezd besűrűsödni, a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral (ha szükséges), és a hűlő tejes alapot beleforgatjuk, hogy sima krémet kapjunk.
A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik lapot tálcára helyezzük, erre simítjuk a tejszínes krémet. A piskóta másik lapját előre felvágjuk annyi egyforma szeletre, ahány adagot szeretnénk. Ezeket óvatosan a krém tetejére helyezzük, majd a süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és összeálljon.
Amikor a krém teljesen megszilárdult, a süteményt éles késsel a korábban bevágott szeletek mentén elvágjuk, majd tálalhatjuk.