Kinder tejszelet házilag recept

Piskóta:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 3 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 25 gr zselatin
- 1 ek méz
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A piskóta elkészítésével kezdünk. A tojásokat habosra keverjük, miközben apránként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg könnyű, levegős masszát nem kapunk. Ezt követően hablapáttal óvatosan, adagokban beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amint átsült, kivesszük, hogy ne száradjon ki, és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a tejet, a mézet és a zselatint egy lábasban melegítjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Fontos, hogy ne forraljuk fel. Hagyjuk hűlni, és időnként kevergessük, hogy ne bőrösödjön meg. Ha mégis bőrös lenne, szűrjük át. Amint a tejes keverék kezd besűrűsödni, a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral (ha szükséges), és a hűlő tejes alapot beleforgatjuk, hogy sima krémet kapjunk.
A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik lapot tálcára helyezzük, erre simítjuk a tejszínes krémet. A piskóta másik lapját előre felvágjuk annyi egyforma szeletre, ahány adagot szeretnénk. Ezeket óvatosan a krém tetejére helyezzük, majd a süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és összeálljon.
Amikor a krém teljesen megszilárdult, a süteményt éles késsel a korábban bevágott szeletek mentén elvágjuk, majd tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »