Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder tejszelet házilag recept

Kinder tejszelet házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Piskóta:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 csapott evőkanál cukor
    • 4 púpos evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Töltelék:

    • 3 dl tej
    • 4 dl habtejszín
    • 25 gr zselatin
    • 1 ek méz
    • porcukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítésével kezdünk. A tojásokat habosra keverjük, miközben apránként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg könnyű, levegős masszát nem kapunk. Ezt követően hablapáttal óvatosan, adagokban beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amint átsült, kivesszük, hogy ne száradjon ki, és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

    A krém elkészítéséhez a tejet, a mézet és a zselatint egy lábasban melegítjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Fontos, hogy ne forraljuk fel. Hagyjuk hűlni, és időnként kevergessük, hogy ne bőrösödjön meg. Ha mégis bőrös lenne, szűrjük át. Amint a tejes keverék kezd besűrűsödni, a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral (ha szükséges), és a hűlő tejes alapot beleforgatjuk, hogy sima krémet kapjunk.

    A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik lapot tálcára helyezzük, erre simítjuk a tejszínes krémet. A piskóta másik lapját előre felvágjuk annyi egyforma szeletre, ahány adagot szeretnénk. Ezeket óvatosan a krém tetejére helyezzük, majd a süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és összeálljon.

    Amikor a krém teljesen megszilárdult, a süteményt éles késsel a korábban bevágott szeletek mentén elvágjuk, majd tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá