Kinder tejszelet házilag

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Piskóta:

  • 5 db tojás
  • 5 csapott evőkanál cukor
  • 4 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Töltelék:

  • 3 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 25 gr zselatin
  • 1 ek méz
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítése:

A piskóta elkészítésével kezdünk. A tojásokat habosra keverjük, miközben apránként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg könnyű, levegős masszát nem kapunk. Ezt követően hablapáttal óvatosan, adagokban beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amint átsült, kivesszük, hogy ne száradjon ki, és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítéséhez a tejet, a mézet és a zselatint egy lábasban melegítjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Fontos, hogy ne forraljuk fel. Hagyjuk hűlni, és időnként kevergessük, hogy ne bőrösödjön meg. Ha mégis bőrös lenne, szűrjük át. Amint a tejes keverék kezd besűrűsödni, a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral (ha szükséges), és a hűlő tejes alapot beleforgatjuk, hogy sima krémet kapjunk.

A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik lapot tálcára helyezzük, erre simítjuk a tejszínes krémet. A piskóta másik lapját előre felvágjuk annyi egyforma szeletre, ahány adagot szeretnénk. Ezeket óvatosan a krém tetejére helyezzük, majd a süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és összeálljon.

Amikor a krém teljesen megszilárdult, a süteményt éles késsel a korábban bevágott szeletek mentén elvágjuk, majd tálalhatjuk.