Kinder bueno recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál darált dió
- mogyorókrém
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 4 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg tejcsoki
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek vaníliaaroma
- kb 150 g vajas keksz
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- csokireszelék vagy kakaópor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.
Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.
A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.
Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.
Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.
A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd ezt is jól összekeverjük.
A lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd kitesszük szorosan a keksszel és ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.
Pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy csokireszelékkel díszítjük. Legjobb, ha este készítjük és másnap szeleteljük.
Nézd meg videón is:
A kinder bueno kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 18 g