Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kijevi krémes recept

Kijevi krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 csomag sütőpor

    Diós hab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg darált dió

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg porcukorral
    • 20 dkg margarint

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk. A tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és beleforgatjuk a darált diót. A lapokat megkenjük ezzel a krémmel és kisütjük a tepsi hátulján.

    A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük és ha langyosra hűlt  hozzákeverjük a margarint is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat.

    Tetejére nem tettem semmit, mert a diós, habos lap magában is mutatós és így az eredeti. Nagyon finom süti. Másnap szeletelhető.
    Aki vastagabb krémmel szereti, akkor másfél adagban készítse a krémet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá