Kijevi krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Diós hab:

  • 4 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukorral
  • 20 dkg margarint

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk. A tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és beleforgatjuk a darált diót. A lapokat megkenjük ezzel a krémmel és kisütjük a tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük és ha langyosra hűlt  hozzákeverjük a margarint is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat.

Tetejére nem tettem semmit, mert a diós, habos lap magában is mutatós és így az eredeti. Nagyon finom süti. Másnap szeletelhető.
Aki vastagabb krémmel szereti, akkor másfél adagban készítse a krémet.