Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kata szelet recept

Kata szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg zsír
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • annyi tejföl,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1/2 dl rum
    • 10 dkg puha vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek baracklekvár

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre vert habja
    • 20 dkg porcukor
    • csokireszelék

    Elkészítése:

    A lisztet eldörzsöljük a zsírral és a sütőporral,majd hozzáadjuk a cukrot,kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.

    A fehérjét tegyük félre, kell majd! Végül a tejföllel gyúrjuk össze könnyű linzertésztává.

    Kicsit pihentetjük,majd három egyforma lapot nyújtunk belőle, amit külön -külön sütünk ki a tepsi hátán.

    Amikor kisült,az egyik,nem a legszebben sikerült lapot összetörjük és előre elkészített vaníliás tejbe áztatjuk, amibe rumot is teszünk.

    A porcukrot kikeverjük a vajjal amely a krémez kell és hozzáadjuk a kakaóport is. Amikor ez a krém kész 2 evőkanál baracklekvárt keverünk bele.

    Amikor a kakaós lekváros krém szépen összeállt, hozzáadjuk a tejbe áztatott, összetört laphoz és péppé keverjük és a pépet a megmaradt 2 lap közé kenjük.

    A három tojás fehérjéből 20 dkg porcukor hozzáadásával gőz fölött habot verünk és a kész tészta tetejére simítjuk, majd a legvégén a még frissen fölkent habra étcsokoládét reszelünk sajtreszelővel!

    CSAK MÁSNAP SZELETELHETŐ!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá