Kata szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tejföl,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1/2 dl rum
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek baracklekvár

Tetejére:

  • 3 tojás keményre vert habja
  • 20 dkg porcukor
  • csokireszelék

Elkészítése:

A lisztet eldörzsöljük a zsírral és a sütőporral,majd hozzáadjuk a cukrot,kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.

A fehérjét tegyük félre, kell majd! Végül a tejföllel gyúrjuk össze könnyű linzertésztává.

Kicsit pihentetjük,majd három egyforma lapot nyújtunk belőle, amit külön -külön sütünk ki a tepsi hátán.

Amikor kisült,az egyik,nem a legszebben sikerült lapot összetörjük és előre elkészített vaníliás tejbe áztatjuk, amibe rumot is teszünk.

A porcukrot kikeverjük a vajjal amely a krémez kell és hozzáadjuk a kakaóport is. Amikor ez a krém kész 2 evőkanál baracklekvárt keverünk bele.

Amikor a kakaós lekváros krém szépen összeállt, hozzáadjuk a tejbe áztatott, összetört laphoz és péppé keverjük és a pépet a megmaradt 2 lap közé kenjük.

A három tojás fehérjéből 20 dkg porcukor hozzáadásával gőz fölött habot verünk és a kész tészta tetejére simítjuk, majd a legvégén a még frissen fölkent habra étcsokoládét reszelünk sajtreszelővel!

CSAK MÁSNAP SZELETELHETŐ!!!