Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kassai szelet recept

Kassai szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet őrölt fahéj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 5-6 dkg mazsola
    • 1-2 ek. olvasztott méz

    A habhoz:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg darált mogyoró
    • 15 dkg cukor
    • 1 szelet reszelt csokoládé(1 sport szeletet használtam)

    A bevonathoz:

    • 10 dkg tortabevonó tejcsokoládé
    • 1 ek. olaj
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 1 tk. olaj

    Elkészítése:

    A lisztet jól összegyúrjuk 1 csomag sütőporral, 20 deka zsírral vagy 25 dkg margarinnal, 10 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojás sárgájával és 1/2 csomag vaníliás cukorral. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon
    tesszük, és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk. Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük. A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojás fehérjével habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá