Kassai szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet őrölt fahéj
  • 3 db tojássárgája
  • 1/2 vaníliás cukor

Tetejére:

  • 5-6 dkg mazsola
  • 1-2 ek. olvasztott méz

A habhoz:

  • 3 db tojás fehérje
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 1 szelet reszelt csokoládé(1 sport szeletet használtam)

A bevonathoz:

  • 10 dkg tortabevonó tejcsokoládé
  • 1 ek. olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk. olaj

Elkészítése:

A lisztet jól összegyúrjuk 1 csomag sütőporral, 20 deka zsírral vagy 25 dkg margarinnal, 10 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojás sárgájával és 1/2 csomag vaníliás cukorral. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon
tesszük, és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk. Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük. A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojás fehérjével habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.