Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karnevál szelet recept

Karnevál szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 2 evőkanál liszt
    • fél csomag csokis pudingpor
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 5 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 2 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál liszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor

    A habhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg cukor
    • 1-2 csepp citromlé
    • csipet só

    A mázhoz:

    • 2 teáskanál csokoládés pudingpor
    • 3 teáskanál cukor
    • 2 teáskanál étolaj
    • 1,5 dl víz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.

    A krémhez a tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
    A két masszát összekeverjük és a tészta tetejére kenjük.

    Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.

    A máz hozzávalóit összemelegítjük és a tojásfehérje habra csurgatjuk,majd egy villával belecirógatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá