Karnevál szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 5 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • fél csomag csokis pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 5 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • csipet só

A mázhoz:

  • 2 teáskanál csokoládés pudingpor
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1,5 dl víz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.

A krémhez a tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
A két masszát összekeverjük és a tészta tetejére kenjük.

Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.

A máz hozzávalóit összemelegítjük és a tojásfehérje habra csurgatjuk,majd egy villával belecirógatjuk.