Jóság szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg leveles tészta
Meggyes krém:
- 1 üveg meggybefőtt (350g)
- 8 ek búzadara
- 3 ek cukor
- fahéj (opcionális)
Vaníliás krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 8 dl tej
- 3 ek cukor
- 25 dkg margarin
Habhoz:
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 220 fokon 12 perc alatt. (Akár használhatunk előre nyújtott lapokat is.)
A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krém elkészítése:
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krém elkészítése:
A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A hab elkészítése:
A habtejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
A jóság szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »