Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hemingway-szelet recept

Hemingway-szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskótatekercs:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 1/2 üveg baracklekvár

    Diós tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg lágy vaj vagy margarin
    • 24 dkg porcukor
    • 6 dkg darált dió
    • 6 dkg vágott dió
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 8 dkg zsemlemorzsa
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg lágy vaj vagy margarin
    • rum
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg dió

    Bevonó:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 dkg hideg vaj

    Elkészítés:

    Piskótatekercs:

    Két darab 3 tojásos, vékony, lapos piskótalapot sütünk a szokásos módon. A piskótákat hosszában kétfelé vágjuk.

    Még forrón mindegyiket megkenjük a pikáns lekvárral, és feltekerjük. Az így elkészített négy hosszú tekercset arányosan elosztva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Diós tészta:

    A diós tésztához a 8 tojás sárgáját, a vajat és a porcukrot jól kikavarjuk, hozzáadjuk a darált diót meg a darabolt diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, a kakaót, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot.

    Az egészet óvatosan összekeverjük, és ráöntjük a tekercsekre úgy, hogy betakarja azokat.

    Előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).

    Krém:

    Ha kihűlt, a tetejére az alábbi krémet kenjük: a darált diót összekeverjük a porcukorral, leöntjük kevés rummal vagy forró tejjel, amennyit felszív (ne legyen lágy a massza!), és belekeverjük a habos vajat.

    Bevonó:

    A tetejét csokoládéval vonjuk be, vagy a tortafésűvel kócosított krémet megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá