Hemingway-szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótatekercs:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1/2 üveg baracklekvár
Diós tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg lágy vaj vagy margarin
- 24 dkg porcukor
- 6 dkg darált dió
- 6 dkg vágott dió
- 1 evőkanál finomliszt
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg lágy vaj vagy margarin
- rum
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg dió
Bevonó:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dkg hideg vaj
Elkészítés:
Piskótatekercs:
Két darab 3 tojásos, vékony, lapos piskótalapot sütünk a szokásos módon. A piskótákat hosszában kétfelé vágjuk.
Még forrón mindegyiket megkenjük a pikáns lekvárral, és feltekerjük. Az így elkészített négy hosszú tekercset arányosan elosztva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Diós tészta:
A diós tésztához a 8 tojás sárgáját, a vajat és a porcukrot jól kikavarjuk, hozzáadjuk a darált diót meg a darabolt diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, a kakaót, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Az egészet óvatosan összekeverjük, és ráöntjük a tekercsekre úgy, hogy betakarja azokat.
Előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).
Krém:
Ha kihűlt, a tetejére az alábbi krémet kenjük: a darált diót összekeverjük a porcukorral, leöntjük kevés rummal vagy forró tejjel, amennyit felszív (ne legyen lágy a massza!), és belekeverjük a habos vajat.
Bevonó:
A tetejét csokoládéval vonjuk be, vagy a tortafésűvel kócosított krémet megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval.