Hemingway-szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Piskótatekercs:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1/2 üveg baracklekvár

Diós tészta:

  • 8 tojás
  • 16 dkg lágy vaj vagy margarin
  • 24 dkg porcukor
  • 6 dkg darált dió
  • 6 dkg vágott dió
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 25 dkg lágy vaj vagy margarin
  • rum
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió

Bevonó:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg hideg vaj

Elkészítés:

Piskótatekercs:

Két darab 3 tojásos, vékony, lapos piskótalapot sütünk a szokásos módon. A piskótákat hosszában kétfelé vágjuk.

Még forrón mindegyiket megkenjük a pikáns lekvárral, és feltekerjük. Az így elkészített négy hosszú tekercset arányosan elosztva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Diós tészta:

A diós tésztához a 8 tojás sárgáját, a vajat és a porcukrot jól kikavarjuk, hozzáadjuk a darált diót meg a darabolt diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, a kakaót, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot.

Az egészet óvatosan összekeverjük, és ráöntjük a tekercsekre úgy, hogy betakarja azokat.

Előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).

Krém:

Ha kihűlt, a tetejére az alábbi krémet kenjük: a darált diót összekeverjük a porcukorral, leöntjük kevés rummal vagy forró tejjel, amennyit felszív (ne legyen lágy a massza!), és belekeverjük a habos vajat.

Bevonó:

A tetejét csokoládéval vonjuk be, vagy a tortafésűvel kócosított krémet megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval.