Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös krémes szelet recept

Erdei gyümölcsös krémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább, Megfizethető
  • Hozzávalók
    A lapokhoz

    • 500 g finomliszt
    • 1 púpos mokkáskanál sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g vaj
    • 160 g tejföl
    • 160 g cukor

    A fehér krémhez

    • 500 ml tej
    • 100 g cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 70 g étkezési keményítő
    • 200 g vaj

    A gyümölcsös krémhez

    • 450 g erdei gyümölcs (vagy málna, eper ízlés szerint)
    • 100 g cukor
    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

    Díszítéshez

    • porcukor

    Elkészítése:

    Fehér krém

    A keményítőt, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük 100 ml tejben. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a keményítős keveréket. Vissz tesszük a tűzre, sűrűre főzzük, majd fóliával letakarva teljesen kihűtjük. A kihűlt krémet kihabosítjuk, hozzákeverjük a felkockázott puha vajat, és sima krémmé keverjük.

    Tészta

    A lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszthez adjuk a tojásos keveréket, a tejfölt és a puha vajat/margarint, majd egynemű tésztát gyúrunk.

    A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk. Mindegyiket két sütőpapír között 24×30 cm-es lappá nyújtjuk.

    Előmelegített 170 °C-os sütőben 8–10 perc alatt világosra sütjük. (Fontos, hogy ne piruljanak meg.)

    Gyümölcsös krém

    A gyümölcsöt a cukorral és 50 ml vízzel felfőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. A pudingot 100 ml vízzel csomómentesre keverjük. A pépesített gyümölcshöz vizet adunk úgy, hogy összesen 700 ml legyen. Hozzáöntjük a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük.

    A forró krémet azonnal használjuk fel.

    Összeállítás

    Az első lapra rákenjük a gyümölcskrémből a felét. Rátesszük a második lapot, majd erre jön a gyümölcskrém másik fele. A harmadik lapra kenjük a fehér krém felét, ráhelyezzük a negyedik lapot. Elosztjuk rajta a maradék fehér krémet.

    Rátesszük az ötödik lapot, enyhén lenyomkodjuk. Súlyt teszünk a tetejére, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

    Másnap porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek