Erdei gyümölcsös krémes szelet recept
Hozzávalók
A lapokhoz
- 500 g finomliszt
- 1 púpos mokkáskanál sütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 g vaj
- 160 g tejföl
- 160 g cukor
A fehér krémhez
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 70 g étkezési keményítő
- 200 g vaj
A gyümölcsös krémhez
- 450 g erdei gyümölcs (vagy málna, eper ízlés szerint)
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
Díszítéshez
- porcukor
Elkészítése:
Fehér krém
A keményítőt, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük 100 ml tejben. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a keményítős keveréket. Vissz tesszük a tűzre, sűrűre főzzük, majd fóliával letakarva teljesen kihűtjük. A kihűlt krémet kihabosítjuk, hozzákeverjük a felkockázott puha vajat, és sima krémmé keverjük.
Tészta
A lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszthez adjuk a tojásos keveréket, a tejfölt és a puha vajat/margarint, majd egynemű tésztát gyúrunk.
A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk. Mindegyiket két sütőpapír között 24×30 cm-es lappá nyújtjuk.
Előmelegített 170 °C-os sütőben 8–10 perc alatt világosra sütjük. (Fontos, hogy ne piruljanak meg.)
Gyümölcsös krém
A gyümölcsöt a cukorral és 50 ml vízzel felfőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. A pudingot 100 ml vízzel csomómentesre keverjük. A pépesített gyümölcshöz vizet adunk úgy, hogy összesen 700 ml legyen. Hozzáöntjük a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük.
A forró krémet azonnal használjuk fel.
Összeállítás
Az első lapra rákenjük a gyümölcskrémből a felét. Rátesszük a második lapot, majd erre jön a gyümölcskrém másik fele. A harmadik lapra kenjük a fehér krém felét, ráhelyezzük a negyedik lapot. Elosztjuk rajta a maradék fehér krémet.
Rátesszük az ötödik lapot, enyhén lenyomkodjuk. Súlyt teszünk a tetejére, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Másnap porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









