Hozzávalók
A lapokhoz
A fehér krémhez
A gyümölcsös krémhez
Díszítéshez
Elkészítése:
A keményítőt, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük 100 ml tejben. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a keményítős keveréket. Vissz tesszük a tűzre, sűrűre főzzük, majd fóliával letakarva teljesen kihűtjük. A kihűlt krémet kihabosítjuk, hozzákeverjük a felkockázott puha vajat, és sima krémmé keverjük.
A lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszthez adjuk a tojásos keveréket, a tejfölt és a puha vajat/margarint, majd egynemű tésztát gyúrunk.
A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk. Mindegyiket két sütőpapír között 24×30 cm-es lappá nyújtjuk.
Előmelegített 170 °C-os sütőben 8–10 perc alatt világosra sütjük. (Fontos, hogy ne piruljanak meg.)
A gyümölcsöt a cukorral és 50 ml vízzel felfőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. A pudingot 100 ml vízzel csomómentesre keverjük. A pépesített gyümölcshöz vizet adunk úgy, hogy összesen 700 ml legyen. Hozzáöntjük a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük.
A forró krémet azonnal használjuk fel.
Az első lapra rákenjük a gyümölcskrémből a felét. Rátesszük a második lapot, majd erre jön a gyümölcskrém másik fele. A harmadik lapra kenjük a fehér krém felét, ráhelyezzük a negyedik lapot. Elosztjuk rajta a maradék fehér krémet.
Rátesszük az ötödik lapot, enyhén lenyomkodjuk. Súlyt teszünk a tetejére, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Másnap porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.