Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű tejfölös, málnás szelet recept

Egyszerű tejfölös, málnás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk sütőpor
    • 40 dkg liszt
    • 16 dkg porcukor

    Krém:

    • 1 nagy doboz tejföl (420 gr)
    • 6 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • fagyasztott málna (Nem igazán mértem mennyi volt nekem a dobozban.)
    • kukoricakeményítő

    Elkészítése:

    A pudingot a csomagolás szerint megfőzzük, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt, hogy egynemű, krémes állagot kapjunk. Az egyik kinyújtott tésztát lisztezett tepsibe helyezzük (35×21 cm-es tepsit használtam), és egyenletesen ráöntjük a pudingos-tejfölös krémet.

    A fagyasztott málnaszemeket kukoricakeményítőben megforgatjuk, majd a felesleget óvatosan lerázzuk róluk. A málnaszemeket egyenletesen eloszlatjuk a krém tetején, vigyázva, hogy ne süllyedjenek mélyre. A második tésztalapot ráhelyezzük a málnás rétegre, ügyelve arra, hogy szépen befedje.

    175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a süteményt. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    A keményítő megakadályozza, hogy a fagyasztott gyümölcs sütés közben túl sok levet eresszen, így a krém megőrzi a megfelelő állagát, és a sütemény nem ázik el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá