Egyszerű tejfölös, málnás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk sütőpor
- 40 dkg liszt
- 16 dkg porcukor
Krém:
- 1 nagy doboz tejföl (420 gr)
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- fagyasztott málna (Nem igazán mértem mennyi volt nekem a dobozban.)
- kukoricakeményítő
Elkészítése:
A pudingot a csomagolás szerint megfőzzük, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt, hogy egynemű, krémes állagot kapjunk. Az egyik kinyújtott tésztát lisztezett tepsibe helyezzük (35×21 cm-es tepsit használtam), és egyenletesen ráöntjük a pudingos-tejfölös krémet.
A fagyasztott málnaszemeket kukoricakeményítőben megforgatjuk, majd a felesleget óvatosan lerázzuk róluk. A málnaszemeket egyenletesen eloszlatjuk a krém tetején, vigyázva, hogy ne süllyedjenek mélyre. A második tésztalapot ráhelyezzük a málnás rétegre, ügyelve arra, hogy szépen befedje.
175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a süteményt. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
A keményítő megakadályozza, hogy a fagyasztott gyümölcs sütés közben túl sok levet eresszen, így a krém megőrzi a megfelelő állagát, és a sütemény nem ázik el.